top of page

Ik = ?

Of je het nu altijd al hebt geweten, of er pas op latere leeftijd achter kwam, dat maakt allemaal niet zoveel verschil.
Je kijkt in de spiegel en slechts een helft kan je traceren naar je ouder(s). 


Je zoekt in grotere en mindere mate, naar die ontbrekende roots. Want ookal kreeg je liefde van je ouder(s) en was je vaker nog harder gewenst, wil je weten waarom jij, nu echt jij bent. Dat gaat over uiterlijke kenmerken, alsook waarom je bepaalde interesses hebt, die je nooit terug vond bij je eigen ouder(s).

Mocht je een vermoeden hebben, hier zijn enkele tips op de waarheid te achterhalen

 

 • You always knew 
  ​Ookal vertelde je ouders je niet de waarheid, je voelde ergens wel iets aan.​ Bij bijna alle donorkinderen die het op een latere leeftijd te weten komen, hebben naast het verwerken van de leugen, het gevoel dat puzzelstukken op hun plaats vallen.
  ​​Veel vragen worden misschien op dat moment beantwoord, maar er komen zoveel andere in de plaats.

 

 • Not the only one
  Of je nu uit België of Nederland komt, je bent niet het enige donorkind. Er wordt geschat dat in België 45 000 KID kinderen werden verwekt, in Nederland zit het geschat aantal op 65 000 KID kinderen. De kans is groot dat er zelfs mensen in je nabije omgeving via donormateriaal werden verwekt, maar dit zelf niet weten.

   

 • We are family
  De kans is groot dat je halfbroers- en zussen hebt rondlopen. Hoeveel, dat kan niemand zeggen.
  Het grootste risico is dat je een halfbroer/zus kan ontmoeten, niet beseffend dat die de helft van je genen draagt, een relatie mee aanknoopt en zo inscestkinderen mee krijgt.

 

 

 

bottom of page