top of page

Donorkind

Als donorkind ben je in de eerste plaats op zoek naar informatie voor en over jezef. Dit kan gaan tot wat algemene info, maar ook tot concrete informatie om op zoek te kunnen gaan naar je donor, halfbroers - of zussen, andere lotgenoten of organisaties die je kunnen helpen en begeleiden in één van die stappen.


Maar er zijn ook heel wat donorkinderen die (nog) niet weten dat ze werden verwekt met het sperma of eicel van onbekende. Veel ouders vertellen het hun kinderen namelijk niet. Sommigen van jullie hebben een vermoeden of het gevoel dat er iets niet klopt, maar beschikken nog niet over de kennis om de waarheid te kunnen achterhalen. 

Wij zijn van mening dat alle donorkinderen het recht op in eerste instantie te weten dat ze een donorkind zijn. Hieronder een aantal linken naar informatie die voor jou mogelijks betekenisvol kunnen zijn.

 

Daarnaast geven we ook me dat we het afgelopen jaar hard hebben meegewerkt aan effectieve veranderingen en mogelijkheden voor eenieder die geconfronteerd werd met de implicaties of vragen rond (diens) donorconceptie.

Ik = ?

 

Of je het nu altijd al hebt geweten, of er pas op latere leeftijd achter kwam, dat maakt allemaal niet zoveel verschil. Je kijkt in de spiegel ...

Er was eens ...

 

Op een dag gingen je ouders of je mama ten rade bij een arts.  Ze hadden een kinderwens, ..

Getuigenissen

 

van donorkinderen, wensouders, donoren en adoptiekinderen

Siblings gezocht

 

Donorkinderen gaan aan de hand van kinderfoto's op zoek naar halfbroers en/of zussen ...

DNA-databank

 

In afwachting van een Belgische DNA-databank, kunnen zowel Nederlandse als Belgische donorkinderen terecht bij FIOM 

Meer informatie? Click here

bottom of page